Válassza az Oldal lehetőséget

5 + 1 kedvenc Instagram oldalam
5 + 1 kedvenc Instagram oldalam

Szerző:
Balassa Réka

2021.02.22.

Olvasási idő:

Igen, bevallom, vállalom: Rengeteget nyomkodom én is a telefonom. Próbálok minél tudatosabb lenni és kevesebb időt tölteni a social media platformokon, de úgy látom, hogy teljesen kizárni ezt az életünkből nem lehet. Vagy legalábbis nagyon nehéz.

Hoztam azonban egy fontos és tudatos döntést: Az Instagramon kizárólag olyan oldalakat fogok követni, amelyeknek tartalmait hasznosnak találom és amelyek építenek engem. Ha már ennyi időt töltök a közösségi média felületein, akkor profitáljak is belőle.

Ezekből a válogatott oldalakból csemegézem most nektek.

MargaréTaLány

Martos Juli, alias MargaréTaLány az egyik legjobb dolog, ami az Instagrammal történhetett. Nekem a legjobb barátom küldte át az egyik illusztrációját, azzal a kísérőszöveggel, hogy „Nézd, ma pontosan így érzem magam!”. Martos Juli pszichológus és illusztrátor ugyanis nem tesz se többet se kevesebbet, mint hogy képekbe önti a mindennapjaink nehézségeit, problémáit, örömeit és boldogságait. És teszi ezt egy olyan bájjal és energiával, ami erőt ad ahhoz, hogy tovább haladjunk az utunkon. Hiszen ahogy ő mondaná, „ha az élet kifacsar, csinálj magadból limonádét!”

Mélylevegő projekt

Ha már az élet hullámhegyeinél és hullámvölgyeinél tartunk, akkor mindenképpen szót kell ejtenünk a Mélylevegő Projektről. A projektet pszichológia szakos hallgatók indították útjára, akiknek célja, hogy a hangulatzavarokról tudományosan és mégis mindenki számára érthetően beszéljenek. Én még Facebookon bukkantam rájuk, ahol írják is a névjegyükben, hogy a küldetésük része, hogy fellépjenek a fenti problémával küzdő embereket övező megbélyegzés ellen. Bár hasonló a cél, mint MargaréTaLánynál, itt azonban nem a humor és az önirónia a fő kommunikációs eszköz, hanem az, hogy felismerjük a szorongásos és depressziós betegségek jeleit, tüneteit. Még ma is gyakran találkozom azzal a hozzáállással, hogy akinek ilyen problémája van, az csak „picsog” vagy egész egyszerűen idióta. Számoljunk le együtt ezzel az elmaradott és begyöpösödött gondolkodással és küzdjünk együtt a mentális egészségért: Kövesd te is a Mélylevegő Projektet!

Czikkcakk

Czikkely Panni, azaz Czikkcakk alkotásai szintén gyógyítják a lelket. Panni formatervező művész, illusztrátor és grafikus, kedvenc témái között kiemelkedő helyen szerepel az Ember. Az ember a maga küzdelmeivel és sikereivel. Panni ezeket az élethelyzeteket, pillanatokat örökíti meg szívet melengető grafikáiban. Az elmúlt időszakban határozottan kiállt saját testünk szeretete és elfogadása mellett is. Ebben a témában készült Panniról egy fotósorozat, amelyről elmesélte, hogy mennyire komfortzónán kívüli és mégis gyógyító volt számára. Köszönjük, hogy őszinte, jó példával jársz előttünk, Panni!

Pannitól sajnos nem tudtunk képet megosztani, kattints ide és csekkold az oldalát!

The Awkward Yeti

Úgy látom tele van az instám pszichológus illusztrátorokkal. Nos, Nick Seluk is ilyen, aki életre hívta a világ egyik legviccesebb és mégis a legnagyobb igazságokat tartalmazó Instagram oldalát. Nick Seluk lényegében egy képregényt készít követőinek, amelynek főszereplői nem más, mint a Szív és az Agy. Igen, a mi szívünk és az agyunk, amik néha nagyon eltérő irányba akarnak terelni minket. Ki ne ismerné ezeket a dilemmákat? Megtegyem, ne tegyem? Megegyem, ne egyem? Megcsináljam vagy inkább majd csak holnap? És amúgy is, nem lenne könnyebb egész nap csak pillangókat hajkurászni egy mezőn, mint gyerekkorunkban? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Nick Seluk, avagy az Awkward Yeti.

– Nos, nézzük, mik a mai teendők!
Teendők: Túlgondolni mindent
– Teljesen biztos vagyok benne, hogy ez menni fog!
– Vagy mégsem?!

Ökosító Podcast

Az Ökosító projektre, vagyis a projektet indító barátainkra hihetetlenül büszke vagyok! Hosszú Dávid és Hosszú-Erdős Petra egy jelenleg Svájcban élő magyar házaspár, akik mindig is nagyon fontosnak tartották a környezetvédelem ügyét. Amikor vendégül láttuk őket, sokat beszélgettünk a témáról. Egyszer csak bejelentették, hogy egy podcastet indítanak útjára, az Ökosítót, amellyel a környezetvédelmet a zászlójukra tűzve egy zöldebb jövőért küzdenek. Igen, jól látod, kedves Olvasó, hogy a név egy szójáték: Az öko és az okosító szavakból áll össze. Petra és Dávid az indulás óta foglalkoztak már többek között a madárvédelemmel és a tejiparral, ill. annak környezetszennyező és kizsákmányoló aspektusaival. Hallgass bele Te is!

Szóval ez az öt kedvenc Instagram oldalam.

És hogy mi a +1?

Hát naná, hogy a….

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...