Válassza az Oldal lehetőséget

6+1 kihagyhatatlan romantikus könyv
6+1 kihagyhatatlan romantikus könyv

Szerző:
Mayerné Répási Adrienn

2021.02.13.

Olvasási idő:

Nyakunkon a Valentin-nap és a Házasság hete. Miről is készíthetnék könyvajánlót nektek ilyenkor, mint a kedvenc romantikus, szerelmes könyveimről, melyeket kár lenne kihagyni.

Hogy kiknek ajánlott ez a fajta stílus? Szerintem minden szívnek jót tesz olykor egy kis évődés, egy kis vágy, egy pici lélek, és persze szerelem.

Hidasi Judit: Egy nap a parton

Edit, a főszereplőnk, sikeres a munkájában, ám a magánéletéből, bosszantó módon hiányzik valami. Egy baleset után Olaszországban találja magát. Az ég kegyes, pontosan oda pottyantja le, ahol lennie kell, némi önismeretre szert tenni, és megtalálni az igazi boldogságát. Segítsége is akad a feladatban, a múltjából egy fontos személy, akit legszívesebben kitörölt volna az életéből. A boldogsághoz kacskaringós út vezet, jó pár vargabetűvel.

Julia Quinn: A herceg és én

A Bridgerton családot, és a Netflixen futó sorozatot mennyire kell bemutatnom? Számtalan helyen szembetalálkozhatunk a sorozat képeivel, tudnivalóival, plakátjaival. Jó kis sorozat, ám a könyv mégis jobb. Megvan a szenvedély, a vágy, a kétségek, és mindkét fél gondolatai, érzései, ami a könyvből bizony hiányzik. Egy nagyszerű történelmi, kosztümös, romantikus, melyet kár lenne kihagyni, a romantika kedvelőinek.

Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Ilyen, mikor a tipikus rosszfiú, találkozik egy „jó kislánnyal”. Csak ez a történet, ennél sokkal több. Az utólag már fájdalmas szerelem, az egyik legszebb, legfelemelőbb szerelemfajta. A könyv érzelem gazdag, tele van sötét, és gyönyörű gondolatokkal is. Ez az a nagybetűs SZERELEM, melyre mindenki vágyik…

Chiara: Pillangólány

A szerelem vak, és nagyon nem gondolkodik. Akkor sem, mikor olyan emberbe szeretünk bele, akibe nagyon nem kellene. Virágot és Gábort, elválasztják a szokásjogok, a normák, és az, hogy a tanár-diák közötti viszonyt sehol sem nézik jó szemmel. A könyvben rengeteg erotika, költészet, és lírai leírások találhatók. Szinte tapintható a közöttük lévő vágy. Egymás nélkül semmik. Ám szabad ezt nekik?

Bálint Erika: A nap csókja

Egy 50 éves nőnek is szabad szeretnie? Szabad kiszabadulnia a hazugságokból, a kiüresedett házasságából? Mennyi mindent áldozhat fel a boldogság oltárán, büntetlenül? Szerelem, vágyak, önismeret, boldogság, és a másik oldalon a mindent átható múlt, a boldogtalanság, az önsorsrontás. Nagyszerű mondanivalóval rendelkező könyv.

Amy Harmon: Arctalan szerelem

Ambrose ​Young, egy kivételes pasi. Egy olyan férfi, aki láttán minden nő lába megremeg. Elmegy a kisvárosból, és mikor visszatér a háborúból, már nem az a szép arcú férfi, hanem egy megtört, gyászoló, önmagát szeretni nem tudó ember. Fern Taylor mindig is szerette Amborse-t. Most is szereti, még úgy is, hogy már nem maga a tökéletesség. Ám ő egy átlagos lány, átlagos kinézettel, így nem látja annak esélyét, hogy valaha ők együtt lesznek. A sors azonban máshogy dönt.

„Mindannyiunkban megtalálható egy kicsi a szépségből, és egy kicsi a szörnyetegből is!”/Amy Harmon

Mary Lide: Cambray úrnője

Személyes kedvencem, történelmi, romantikus könyvem, nem bírtam kihagyni. A könyv nem a legfelkapottabb és ismertebb sorozat, mégis csak ajánlani tudom. Vad kelták, királyok, harcok, egy erős nő, és egy még erősebb szerelem. Anne, egy olyan karakter, melyet nem lehet nem szeretni. A vad, kelta hercegnő hűbérura gyámsága alá kerül. Az ő várában érik, szinte észrevétlenül, szépséges fiatal nővé. Lord Raoultól vár segítséget, ám szelídítetlen vakmerőségével nem csupán haragját nyeri el, hanem a szívét is.

Kellemes olvasgatást, jó szórakozást, szép Valentin napot kívánok!

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...