Válassza az Oldal lehetőséget

A hála világnapja – ezért vagyok hálás
A hála világnapja – ezért vagyok hálás

Szerző:
Kőtörő-Sleisz Anna

2021.09.24.

Olvasási idő:

Szeptember 21-e a hála világnapja. Bár a napja már elmúlt, de úgy gondolom, ez örök aktualitásnak örvend.

Így összeszedtem, és virtuális csokorba kötöttem, én miért vagyok hálás.

Természetesen elsősorban a családomért vagyok hálás. Kislányként szerető családról álmodtam, és megadatott. Értem ezalatt a gyermekeimet, férjemet, aki a társam, édesanyámat, testvéreimet és testvéreim családját. Férjem szüleit, testvérét.
Azért, hogy vannak, azért, hogy szeretnek engem és én is szerethetem őket. Anyukám türelméért és azért, amilyen ember, ahogyan felnevelt. A testvéreimért, akik példaképek is. Férjemért a kitartásáért, szerelméért, hogy támogat és 18 év után is minden nap érezteti, milyen fontosak vagyunk neki.

Hálás vagyok a barátaimért. Azokért, akik most vannak mellettem és azokért is, akik az elmúlt években kísértek az utamon és kísértem őket én is. Az életemben nagyon fontosak a barátaim. Nélkülük félember lennék.

Hálás vagyok az otthonunkért. Mindenért, ami benne és körülötte van. Értem ezalatt, hogy tető van a fejünk fölött (ironikus mert amúgy épp tetőcserében vagyunk). Mindenért, amiért megdolgoztunk vagy szeretetből kaptuk.

Hálás vagyok azért, hogy tudunk mi is adni. Nem sokat és általában nem pénzt. De minden olyat, amivel másoknak tudunk segíteni vagy könnyebbé tenni az életüket. Hiszek a szeretetben, egymás támogatásában.

Néha én is elkeseredem, és olyankor úgy érzem, semmi nem sikerül. Aztán körülnézek, s meglátom, mennyi de mennyi mindennek lehet örülni.

Hálás vagyok a munkámért. Nem volt egyszerű az út idáig, és nem is állok meg, megyek tovább, újabb izgalmakat és kihívásokat kutatva.Hálás vagyok a megbízóimért és azokért, akikkel munka kapcsán találkoztam. A volt kollégáimért és főnökeimért is. Nélkülük nem lennék az, aki ma vagyok. És én szeretem azt a nőt, akivé lettem, és remélem szeretni fogom azt a nőt is, aki ezután leszek.

Közhelynek tűnik, mikor valaki az egészségének örvend. Pedig ennek igenis van létjogosultsága, ahogy a többi olyan dolognak is, amit sokszor természetesnek veszünk.
Például, ameddig nem születtek meg a gyermekeink, párként nem igazán utaztunk. Majd szülőkké váltunk, és az életünk részévé váltak a nyaralások. Sőt, ha tehetjük, ősszel is kirándulunk egyet a barátainkkal vagy családunkkal. Így a gyermekeink számára már természetesek ezek a kiruccanások.

Hálásak vagyunk a cicánk életéért is. Korábban olvashattátok, hogyan került hozzánk Hope. Mára erős, kíváncsi, huncut macska lett belőle, aki azért néha 20 másodperc alatt van százon… Pontosabban méteren. Felfelé. A fa tetején. Maradjunk annyiban, hogy nem ő a legbátrabb cica a környéken, de legalább gyors. És ami a legfontosabb, él.

Rengeteg mindenért vagyok hálás, fel sem tudnám sorolni, nincs annyi karakter a világon. Azonban ezeken minden nap elgondolkodom, nem csak szeptember 21-én. De azért jó, hogy van egy világnap, mikor erről még többen emlékeznek meg, és cikkek szólnak ezekről a pozitív dolgokról. Mintha egy kicsit több szeretet költözne az online térbe is.

Ti miért vagytok hálásak?
Írjátok meg nekünk a Dema Café facebook csoportjába.

A magyar népmese napja

A magyar népmese napja

A mese varázslata „Mert a mese megkönnyebbíti a szívet, és oly porhanyóvá teszi a lelket, hogy az...