Válassza az Oldal lehetőséget

A második aranykor – romantikus websorozat, nem csak melegeknek
A második aranykor – romantikus websorozat, nem csak melegeknek

Szerző:
Balassa Margó

2021.06.08.

Olvasási idő:

A melegek kapcsolatteremtése a pandémia alatt.

Egy leszbikus nőnek nem csak az ismerkedés, a párkapcsolat, de az egész magánélete sokkal nehezebb, mint egy heterónak. A folyamatos rejtőzködéssel együtt élni nagyon nagy teher, és ezt most még tovább súlyosbította a pandémia is. Hogyan találhatod meg a párodat, ha ráadásul nem vagy otthon az informatika világában. Erről, és még sok egyéb melegeket érintő kérdésről nézhetünk meg hat rövidfilmet a hét folyamán.

A film a Labrisz Egyesület közreműködésével készült, és hiánypótló a maga nemében. A vetítését a mai napon június 8-án 20.30-tól kezdik meg, az Egyesület honlapjánFacebbok oldalán és a YouTube csatornáján. 

Miről szól a film? 

Judit és Tünde nem csak a számítógépet és mobiltelefont ismeri más-más szinten, de élethelyzetük is különböző.  

Judit fővárosi, ötvenes, leszbikus festőnő, egy hosszú kapcsolatának két éve lett vége. A gyász után újra szeretne ismerkedni, társat, közösséget keresni, ám internetes és számítógép-használati tudása csekély. Szerencsére unokaöccse, Laci, a fiatal informatikus srác siet a segítségére.  

Tünde, a negyvenes éveiben járó tanárnő egy vidéki kisvárosban él, a számítógépet magabiztosan használja, ám a társkereső oldalakat nem tudja kezelni. A kisvárosban rejtőzködik, eddig csak egy-két embernek coming-outolt. Az ő segítője az online térben való eligazodásban Kai, a maximálisan elfogadó könyvtáros lesz.  

Mivel az internetes hiányosságok miatt félreértik egymást, ezért az első randevú sajnos elmarad. Az ismeretek hiányából félreértések születnek, amelyeket valahogy kezelni kell. 

A digitális világ.

A film nem csak egy romantikus történet, a kis sztorikon keresztül tanulni is lehet vele a digitális világot. Bemutatnak különböző szoftvereket, mit használhatunk általában és egy adott esetben mit érdemes. A különböző kommunikációs viselkedési formákat ismerhetünk meg, az internet szlengjét, hogy egy-egy idegen szó mit jelent például a Tinderen. 

A téma nagyon izgalmas, nem csak az LMBTQ emberek számára, hanem azoknak is, akik segíteni szeretnék őket, és azoknak is, akik csak az internet világát akarják kicsit jobban megismerni. 

A hatrészes sorozatot június 8. és 13. között követhetitek a Labrisz egyesület honlapján, a Facebook oldalán és a YouTube csatornáján. Minden nap 20:30-tól láthattok majd egy-egy 15 perces részletet. Érdemes lájkolni az oldalakat, mert így kaptok értesítést, amikor elindul az élő videó. Az sem baj, ha éppen akkor nem tudjátok megnézni, mert fennmarad a felületeken, és utólag is megtekinthető lesz. 

Én már izgatottam váron, nagyon kíváncsi vagyok a filmre. Egyrészt én sem ismerem ezeket a társkereső oldalakat sem, másrészt mivel én magam is könyvtáros vagyok eredetileg, nagyon örülök, hogy könyvtáros az egyik segítő. Reménykedem benne, hogy minél több szakmabeli lesz hasonlóan nyitott és segítőkész a melegek, a romák, a szegények, egyszóval a másság irányában.

A film címe: A második aranykor

Rendező: Takács Mária

Forgatókönyvíró: Bak Zsuzsanna

Operatőr: Kürti István

Vágó: Bodoky Eszter

Hangmérnök/hangutómunka : Almásy Péter

Gyártásvezető: Timár Magdi Cilin

Rendezőasszisztens: Bíró Judit

Szkriptes: Tóth Bernadett

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...