Válassza az Oldal lehetőséget

A menhelyi kutyusnál nagyobb szeretetgombóc ritkán van a világon!
A menhelyi kutyusnál nagyobb szeretetgombóc ritkán van a világon!

Szerző:
Rózsa Ella

2022.05.02.

Olvasási idő:

Ne vásárolj, fogadj örökbe!

Komoly elhatározás és mérlegelés után úgy döntöttél, ideje, hogy kutya jöjjön az otthonodba. Böngészted a netet, hogy melyik kutya habitusa áll hozzád a legközelebb, melyik a legcukibb, legokosabb. Átgondoltad, hogy mindig bent lesz veled a lakásban, vagy kint lesz az udvaron. Kell-e külön sétálni vinni vagy elég a móka kedvéért. Átrágtad mennyibe kerül évente az oltás és vállalod, hogyha egészségügyi problémák lépnének fel, fizetni fogod a költségeket, hiszen mégiscsak családtagról van szó.

Elmondom, miért ne adok-veszek csoportokban keresd a jövendőbeli leghűségesebb társadat!

  • Becslések szerint hazánkban 25-30 ezer kutya van a menhelyeken, állatvédő alapítványoknál, akik csak arra várnak, hogy végre egy szerető családba kerülhessenek. A legtöbbjüknek sajnos nagyon kevés esélye van arra, hogy kijusson, hiszen nagyon sokan vannak és mindig lesz újabb és újabb társuk.
  • Az itt élő kutyák nagy része gyakran bántalmazott vagy sérült, ezért adoptálás előtt rehabilitálni szokták őket. A beteg, idős kutyusoknak ez az utolsó otthonuk, Te viszont adhatsz nekik egy esélyt a kijutásra!
  • A menhely minden esetben kikérdez és segít ha kell, hogy mire is lenne szükséged. Az idő elteltével ők már jól ismerik a kutyusokat és elmondják, mire kell figyelned. Minden esetben oltva, féregtelenítve és ivartalanítva viheted haza, nem kell attól félned, hogy pár hét múlva hirtelen beteg lesz, mert valaki csak jó áron meg akart tőle szabadulni. Ha mégis tudják, hogy orvosi ellátásra fog szorulni a jövőben, akkor ezt mindenképpen megosztják veled is.
  • Az önkénteseknek hála, sokan már tudnak alap vezényszavakat, mint az ül, fekszik, gyere és szocializálódtak is, mert lehetőségeikhez mérten próbálnak velük sokat foglalkozni. Amíg a szaporító, csak bezárja valahova, néha ad neki inni, majd elviszi, hogy eladja.
  • A menhelyi kutyusnál nagyobb szeretetgombóc ritkán van a világon. Hidd el, ő érzi, hogy Te vagy a megmentő, neki Te leszel a fény az éjszakában. Sokkal több erő és energia, hogy bízni tudjatok egymásban, de nem fogsz csalódni.
  • Ha egy kutyust hazaviszel, máris lesz hely egy újabb kidobott, elhagyott szerencsétlennek, akinek végre nem kell az utcán kóborolnia és reménykednie, hogy nem lesz éhes és nem fog fázni.

Ezzel a nemes cselekedettel nagyon sokan jól fognak járni!

  • Te, hiszen boldog leszel az új barátoddal együtt, aki végre megérti, mit jelent a szeretet.
  • A menhelyen lévő kutyák, mert tudni fogják, hogy létezik a jóság és nekik is van esélyük.
  • A dolgozók, mert egy újabb életet mentettek meg és az a jövevény, aki most hozzájuk kerülhet.

Egy valaki nem örül ennek, a szaporító. Remélhetőleg egyre többen gondolkodnak így, ami miatt kénytelen lesz felhagyni a „munkásságával” és átértékelni az emberek-állatok közötti kapcsolatot.

Egyetlen tetted már befolyásolhatja a világot!

Az interneten keresgélve biztosan találsz (sajnos) a környékeden is menhelyet. Ha esetleg megvan a konkrét fajta, ami a szíved vágya és ebből nem engedsz, akkor keresd a fajtamentőket! Minden menhely örül a segítségnek, legyen az pénzbeli adomány vagy akár csak egy zsák táp.

Érdeklődj miben tudnál segíteni nekik, hálásak lesznek érte. Ha van felesleges időd, akkor elmehetsz sétáltatni is, így akár megismerkedhetsz a bent lévő kutyákkal és különleges kapcsolatot alakíthatsz ki az egyikükkel.

Kérlek, mielőtt vennéd a kabátodat és elindulnál, olvasd el ezt a hasznos tájékoztatót:

Fogadj örökbe

Boldog társkeresést kívánok!

Kapcsolódó cikkünk:

Volt egyszer egy nagy kutyám