Válassza az Oldal lehetőséget

Amerikában egy hölgy már elmúlt százéves, de még mindig aktívan dolgozik
Amerikában egy hölgy már elmúlt százéves, de még mindig aktívan dolgozik

Szerző:
Balassa Margó

2021.03.23.

Olvasási idő:

Úgy döntöttem, hogy száz évig fogok élni. Hogy miért pont most találtam ezt ki? Eddig is láttam már képeken száz évet megélt embert, de nem igazán csábított ez az állapot. Nem éreztem azt, hogy örülnek az életnek, és nem vagyok benne biztos, hogy jól érezték magukat a bőrükben.

De most egy érdekes cikkre bukkantam. Amerikában egy hölgy már elmúlt százéves, de még mindig aktívan dolgozik. Nézem a képeket, a videót, és örömmel látom, hogy a tekintetében élet van, mosolyogva néz a fotósra, jó nézni ahogy körbeveszik a kollégái, ő pedig büszkén “trónol” közöttük. 

Romay Davis 1919-ben született Virginiában, a második világháborúban már harcolt az első színes bőrű női hadtestben. A háború után tervezőként dolgozott a divatvilágban több mint 30 évig, mellette taekwondozott, és a képek tanúsága szerint igen színes életet élt.  

1982-ben nyugdíjba ment, de miután 80 évesen elveszítette a férjét, úgy döntött újra dolgozni fog, és elhelyezkedett egy élelmiszerboltban. A pandémia sem riasztotta el, még ma is ott dolgozik, a polcokat tölti fel áruval és segít a vásárlóknak a tájékozódásban. 

2019-ben, a 100. születésnapján nagy ünnepséget rendeztek a tiszteletére, és igazán irigylésre méltó, hogy ennyi idősen mind fizikailag, mind szellemileg ilyen fantasztikus állapotban van. 

Olyan jó érzés arra gondolni, hogy ilyen fitten is lehet élni több mint száz évig, és hogy ilyen szépen is meg lehet öregedni.  

Nagyon gratulálok, jó egészséget és még sok szép évet kívánok! 

Forrás: GMA

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...