Válassza az Oldal lehetőséget

Budapest Bike Maffia – mennyit ér egy pár szendvics?
Budapest Bike Maffia – mennyit ér egy pár szendvics?

Szerző:
Balassa Margó

2021.03.03.

Olvasási idő:

Ha egy hajléktalan ember fel tud állni, és újra tudja indítani az életét, az nagyon tiszteletreméltó. Ha ebben bárki segít neki, akár egy pohár innivalóval, egy szendviccsel, egy jó szóval, az pedig még tiszteletre méltóbb, hiszen biztosan sok erőt ad egy ilyen odafordulás, együttérzés. Ahogy a kis herceg mondja: “Néha szívnek is jó a víz” (Saint-Exupery).

Egy korábban hajléktalanul élő üzent a Budapest Bike Maffiának:

“A Ti szendvicsetek volt a legfinomabb mindig. Akkoriban csak egy drogos alkoholista voltam, de azokon a napokon, amikor tudtam, hogy jöttök a Kálvinra, nem ettem, hogy legyen hely a szendótoknak, és annyira önzetlenek vagytok, hogy mindig adtatok a barátomnak is egyet, aki később jött persze. Gondolom nem kell mondanom, hogy nekem volt az is. Azóta már dolgozom Angliában, megváltoztam.”

A Budapest Bike Maffiát először a hajléktalanok megsegítésére hozták létre 2011-ben, de az eltelt tíz év alatt annyira dinamikusan nőtt a szervezet, hogy újabb segítő projekteket és akciókat indítottak. A segítésen kívül célul tűzték ki a szemléletváltást célzó tevékenységeket: érzékenyítést, közösségépítést, önkéntességet és a környezettudatosságot.

Itt tudtok olvasni róluk – és esetleg csatlakozni, ha ti is segíteni szeretnétek önkéntes munkával, adománnyal, vagy bármilyen egyéb támogatással.

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...