Válassza az Oldal lehetőséget

Cigánytelepről a dobogó legfelső fokára
Cigánytelepről a dobogó legfelső fokára

Szerző:
Balassa Margó

2021.07.05.

Olvasási idő:

Balerinacipőben a dobogón

Horváth Annamária három évvel ezelőtt lopta be magát az emberek szívébe. A Felvidéken, Szepsiben élő magyar kislány balerinacipőben futotta végig a távot. Könnyedén körözte le társait, akik elegáns mezben, divatos futócipőben sem tudták lehagyni a versenyen. 

Bejárta a világot a fotó, amelyen Annamari egyszerű ruhában, kopottas cipőcskéjében áll a dobogó legfelső fokán. Az esetre még az akkori államfő is felfigyelt, és a kislánynak megnyíltak a lehetőségek, hogy fantasztikus képességeit kibontakoztathassa. 

Annamária egy cigánytelepen élt hat kistestvérével és a szüleivel, egy olyan pici hajlékban, amelyben nincs víz és az áramellátás is akadozik. Sokan tippeltek arra, hogy egy-két hónap múlva ha elül a hírverés Annamari körül, a kislány ugyanúgy éli tovább az életét, mint annak előtte… Ahogy a többi szegény sorsú társa a szegregátumban.

De szerencsére nem így történt, Annamari rácáfolt a híresztelésekre 

Három évvel később, idén június 20-án már országos versenyen mutathatta be tehetségét, mégpedig nem is akárhogyan. A serdülők kategóriájában 1500 méteren országos címet szerzett, immár a Szepsi Atlétikai Klub versenyzőjeként, szép új mezben, kényelmes futócipőben. 

Nagyon gratulálok Annamarinak, sok erőt és kitartást kívánok neki a versenyeken és az életben is. Igazi példakép lehet minden minden szegény sorban élő gyermek, de akár felnőtt számára is.

Előző cikkünkben már olvashattunk hasonló szép történetről, szintén egy igazi példaképről, Galamb Alexről és a Sütni jó kampányról. A Dema Magazin mindig nagy örömmel számol be az ilyen szép történetekről, hiszen ebből erőt és bátorságot meríthetünk az élet nehézségeihez 🙂