Válassza az Oldal lehetőséget

Felnőtt játszóteret hoztak létre – végre én is játszhatok?
Felnőtt játszóteret hoztak létre – végre én is játszhatok?

Szerző:
Balassa Margó

2021.05.12.

Olvasási idő:

Amikor a gyerekeim még kicsik voltak, rendszeresen jártunk egyre szebb, különlegesebb játszóterekre. Igazán fantasztikus játékokat találnak ki, és valósítanak meg a piciknek.

A többi szülő mindig olyan furcsán nézett rám, ha én is felmentem a trambulinra ugrálni, hintáztam, vagy leültem a homokba és nagy élvezettel építettem homokvárat. De én bizony nagyon szeretek trambulinozni, hintázni és csúszdázni is.  

Azonban ki az az önző anyuka, aki elfoglalja a gyerekektől a játékokat. Mindig csak akkor ültem már a hintára, amikor egy kisgyerek sem várt a sorára. Nem beszélve arról a felháborító dologról, hogy sajnos nem tudtam lecsúszni a csúszdákon, mert beszorultam 😊  

Szóval nagy örömmel olvastam a minap, hogy elkészült egy új játszótér – felnőtteknek. De szuper, gondoltam! Nagyon örülök, hogy ránk is gondoltak végre. 

Nézem a képeket… hát ez egy mászófal! Biztosan nagyon klassz lehet, én még nem próbáltam, de megmondom őszintén, nekem ez egy kicsit csalódás volt. Mit vártam? Én naiv, egy felnőtt csúszdát, hintát, trambulint és ilyen hasonló gyerekes dolgokat. 

Amikor Réka, a nagylányom, egy családi játszóterezés alkalmával beütötte a fejét a csúszda gerendájába, elkeseredve mondta: Úgy látszik kinőttem a játszóterezésből! Milyen jó lenne, ha nem kellene kinőni belőle!

Kedves Tervezők! Nagyon örülök a névválasztásnak, mert először hallok ilyet kimondva, hogy felnőtt játszótér. De nem gondolnátok tovább és bővítenetek ki még az előbb említett játékokkal? Biztosan van még hozzánk hasonló játszani szerető felnőtt, aki nagyon örülne neki. 

Mert ahogy Kosztolányi olyan szépen megírta A Játék című versében: 
  

“Játszom én és táncolok, 
látszom én, mint sok dolog. 
Látszom fénybe és tükörbe, 
játszom egyre, körbe-körbe. 
Játszom én és néha este 
fölkelek, 
s játszom, hogy akik alusznak, 
gyerekek.”