Válassza az Oldal lehetőséget

Happy Pécs Projekt – keressük a “boldogság forrását”
Happy Pécs Projekt – keressük a “boldogság forrását”

Szerző:
Balassa Margó

2021.02.25.

Olvasási idő:

Egy előző cikkemben már írtam arról, hogy hogyan lehet a hideg, téli napokat kicsit boldogabbá, szerethetőbbé tenni. Itt olvashatjátok, hogyan csinálják ezt a skandináv országokban, ahol még nálunk is sötétebbek, szürkébbek a telek.  

És mi újság nálunk Magyarországon? Vajon vannak-e itthon jó ötletek, hogy hogyan tegyük kellemesebbé a barátságtalan, szomorú napokat? Keressük folyamatosan a pozitív embereket, a pozitív ötleteket; a vonzás törtvénye pedig működik… Így került elém egy pécsi diáklány kedves ötlete: a Happy Pécs Projekt

Mit jelent, mit takar valójában a Happy Pécs Projekt? Egy külföldi egyetemista lány kis cédulákra ír pozitív üzeneteket, amelyeket aztán kiragaszt különböző helyekre. Ezután lefotózza a vidám idézeteket, és kiposztolja az intagramra. Így az üzenet sok helyre eljut, és még több embert tud vele mosolyra késztetni.  

A Pécs Aktuál megtalálta a diáklányt, aki nem szeretné felfedni magát, de elmondta az újságírónak az indokait. Egy dél-ázsiai országból érkezett, ahol sokkal több a napsütés, és melegebb az idő, mint nálunk. Mivel már nagyon hiányolta a napfényt, szerette volna egy kicsit felvidítani saját magát, és a többi embert is.  

“Zavaró volt nagyon számomra a korai sötétedés. Ezért elkezdtem keresni a boldogság forrását. A cetlikkel fel akartam dobni azok hangulatát, akik szintén hasonlóan éreznek.” – mondta a egyetemista, az újságíró kérdésére.

Kedves Olvasóink! Ha nektek is vannak különleges ötleteitek, kérlek osszátok meg velünk, hadd vigyük hírét… Terjedjen a jó szó, a jó ötlet, a pozitív életszemlélet. 

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...