Válassza az Oldal lehetőséget

Ismerd meg a szerzőt 4. – Molnár Nelly
Ismerd meg a szerzőt 4. – Molnár Nelly

Szerző:
Rózsa Ella

2022.06.20.

Olvasási idő:

Mindig hittem a védőangyalokban, sőt biztosra veszem, hogy nekem és a gyerekeimnek is ki van rendelve valaki, aki a nap 24 órájában figyelemmel kiséri az életünket és vigyáz ránk. Következő interjú-alanyom pedig még könyvet is írt róluk. Kezdjünk is bele! 

Ki is az a Molnár Nelly? 

Molnár Nelly vagyok, a Suifa könyvek írója. Az életem nagy részét építészként és külkereskedőként töltöttem, de mindig érdeklődtem a művészetek iránt, így nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb megpróbálok kiteljesedni valamelyik művészeti ágban. 

Miről szólnak a könyvek? 

A könyveim a mennyországot, az angyalok életét és munkáját, az emberi lelkekért vívott harcot mutatják be a gonosz erők ellen. A történeteim három ifjú, frissen született angyal, Suifa, az őrangyal, Amolen, a tanácsadó angyal és Kerun, a démonvadász égi és földi kalandjairól szólnak, amikben természetesen megjelennek a jelen kor legégetőbb problémái, különböző tudományok, valamint az örökös harc a jó és a rossz oldal között. Vagyis sok minden, ami a Földön, és abban a dimenzióban történik, amit nem érzékeltek. 

Látom elég komolyan beleástad magad a témába. Mesélnél erről egy kicsit?Mindig érdekelt a téma, ezért kiterjedt kutatásokat végeztem. Majd egy évig tanulmányoztam a világ vallásait, filozófiáit, különböző mitológiákat és legendákat. Beleástam magam a gnosztikus irodalomba, olvastam az apokrif iratokat, foglalkoztam angelológiával és démonológiával. Tudni akartam az igazságot, hogy csupán az elme játéka a hit, vagy valóban létezik az égi világ. Hiszen a Föld lakosságának közel 89 százaléka hívő ember, a maradék pedig ateista vagy nem vallásos (mert az utóbbi kettő nem ugyanaz). 

Végül arra a felismerésre jutottam, hogy igaz, ami fellelhető a világ egymástól eltérő kultúráiban, s amiről a különböző nézetek és tanok szólnak. Lehet, hogy másképp nevezik őket, de az egyetlen, a legfőbb hatalom, a mennyek világa és az angyalok mindegyikben megtalálhatók.  

Nem volt szándékom állást foglalni egyik felfogás vagy hit mellett sem, ezért a világ, amit bemutatok nektek, mindenből tartalmaz egy részt, a felhasznált mítoszok és legendák is vegyesek. Fantasy és nem vallásos könyveket írok, de olyan ismereteket közvetítek, amik tükrözik az emberiség hitét, elképzeléseit a mennyek és a gonosz erők létezésével kapcsolatban. 

A kutatásokat követően pár hónappal később már el is készült az első kézirat, majd találkoztam egy szakemberrel, aki nagyon megszerette a regényemet, elvállalta a szerkesztést és a korrektúrát, összeismertetett grafikussal, tördelővel és egy nyomdával is, így jelenhetett meg az első kötet 2021 májusában. Vele azóta is együtt dolgozunk a regényeim kiadásán. 

Nagyon izgalmas! Mi alapján mintáztad a szereplőket? 

Az égi és démoni szereplők kinézete jórészt történeti források alapján született, bár igen kevés hiteles leírás létezik róluk, a jellemvonásokat nagyrészt az írói fantázia alkotta. A fontosabb földi szereplőket pedig létező személyekről mintáztam, remélem, soha nem jut a tudomásukra.  

Nagyon sok íróval beszéltem már és elég komoly nehézségekről számoltak be. Te is érezted ezeket a negatív hatásokat? 

Az írás folyamán rengeteg hatás ért. Elindult a harc értem, a könyvért, a célért, hogy eljusson az olvasókhoz, és a másik oldalon azért, hogy mindez semmiképp se sikerüljön, és ez a sorozat minden kötetére igaz. 

A kiadással kapcsolatban mi a tapasztalatod? 

A kiadás terén a legnagyobb nehézség, hogy elsőkönyves íróként nagyon nehéz ismertté válni. Ha kiadóval szerződik az ember, akkor sem biztos, hogy olyan reklámot kap, amivel eléri a nagyobb olvasóközönséget, ráadásul igen alacsony százalékot kap az értékesítések után, és sokféle jogról kell lemondania a kézirattal kapcsolatban. 

Ha magánkiadásban kerül a könyv a piacra, akkor pedig szinte megfizethetetlen a marketing, amire szükség lenne ahhoz, hogy megismerjék az ismeretlen író nevét vagy a műveit. Nem beszélve a szerkesztés, korrektúra, grafikus, tördelés és a nyomda költségeiről, amit egyedül kell fedeznie.    

Mi az, ami büszkeséggel tölt el? 

Az, hogy minden nehézség ellenére kitartottam, és megírtam a könyveimet, illetve az anyagi problémák ellenére sikerült már kettőt is megjelentetni. Büszke vagyok még az olvasói véleményekre. 

Gyönyörűek a borítók! Az én fejemben is valami hasonló él az angyalokról. 

Nagyon fontos volt számomra, hogy a borítók valódi művészmunkák legyenek, így az első borítóhoz egy orosz digitális művésszel vettem fel a kapcsolatot, akitől engedélyt kaptam a kép felhasználására. A második borítóhoz felhasznált kép pedig egy híres lengyel festő alkotása, aki szintén megadta részemre az engedélyt. A harmadik rész borítójának az alapját már egy magyar digitális művész készítette.  

Hol találhatóak meg a könyvek? 

A sorozat első két része a múlt évben jelent meg, a Suifa: Angyalnak születtem és a Suifa: Az őrangyalok apokalipszise című könyvek a következő linken érhetők el

Imádom a témát, kérlek mondd, hogy tervezgetsz már előre.

A sorozat harmadik része, a Suifa: A Fényhozó várhatóan ez év júliusában kerül kiadásra. 

Tervezem még kiadni az írói oldalamon szereplő írásokat is Suifa üzenetei címen, illetve a jövőben remélhetőleg folytatom majd a mennyei történeteket, hiszen ott fent vagy itt a Földön mindig történik valami rendkívül fontos dolog.