Válassza az Oldal lehetőséget

Ismerd meg a szerzőt 9. – Ivády Orsolya 
Ismerd meg a szerzőt 9. – Ivády Orsolya 

Szerző:
Rózsa Ella

2022.07.25.

Olvasási idő:

Ivády Orsolya: Sabrina

Sabrina egy fiatal, ambiciózus lány, akit mind testileg, mind lelkileg megviselt a vőlegényével való szakítás. A hosszú gyógyulás után, egy év kihagyással tér vissza munkájához és ekkor találkozik ismét Leventtel, a legjobb barátai fiatal és jóképű unokatestvérével. A vonzalom megvan, de Sabrina az őt ért sérelem miatt hárítja a férfi közeledését. A férfinak nincs könnyű dolga, de elhatározta, hogy lebontja Sabrina maga köré épített bástyáját. Próbálkozásai sikerrel járnak, mert egy szép napon megtörik a lány ellenállása, ugyanis rá kellett jönnie, hogy fülig beleszeretett a jóképű és kedves fiúba. Felhőtlen boldogságukat a lány volt vőlegénye, Adim, és Levent volt menyasszonyának, Pelinnek visszatérése árnyékolja be. A két ex mindent megtesz, hogy a fiatalokat elválassza. Nem riadnak vissza még a mocskos ügyletektől sem. Vajon sikerül a tervük? Szembe tudják állítani Leventet és Sabrinát egymással? Vagy a szerelmük képes lesz minden akadályt legyőzni? Izgalmas és fordulatos események sorozata következik be Sabrina életében….” 

Kedves Orsi!  Mesélj magadról, szeretnénk megismerni közelebbről is. 

Először is köszönöm, hogy itt lehetek. Igazából nincs túl sok említésre méltó. Amikor éppen nem egy történeten dolgozom, akkor egy átlagos két gyermekes anyuka vagyok, aki igyekszik megküzdeni a mindennapi káosszal. Egyébként Budapesten élünk. Az írás mellett a más szenvedélyemnek is hódolok és jelenleg ez a munkám is, ásványokkal foglalkozom. 

Miről szól a könyved? 

Két könyvem jelent meg eddig, bár az egyik inkább egy novella. Mindkét könyvről ejtenék pár szót. Az első címe Sabrina. Ez a történet Törökországban, egészen pontosan Isztambulban játszódik. Kicsit féltem ettől a történettől, mert az arab világ, a török kultúra még csak mostanság kezd elterjedni nálunk, így egy kicsit aggódtam a fogadtatás miatt. A történet egy Sabrina nevű fiatal lányról szól, aki a súlyos balesete és a fiújával való szakítás után is igyekszik talpra állni és megtalálni a boldogságot. 

Igen, még mindig nehéz leküzdeni az előítéleteket. A novelláról is mesélnél? 

Az Utolsó kívánság más kategória. Ez a könyv (vagy novella) egy végstádiumban lévő beteg nőről szól. Ez a kis írás megmutatja, hogy nincsenek véletlenek, minden okkal történik és megtanít elfogadni az elfogadhatatlant. Sarah beletörődik, hogy nem lehet megmenteni és hátralévő heteit igyekszik a lehető legjobban megélni. És hogy a család ezt, hogy viseli? A történet során kiderül. 

A szereplők kitalált személyek? 

Kitalált személyek, de egy-egy tulajdonságot kölcsönveszek az ismerőseimtől (legyen ez egy mozdulat, egy mondat, öltözet), de belőlem minden karakterem kap. 

Hogyan jött az írás? 

Általános iskolás koromban kezdtem el írni. Mindig tele voltam ötletekkel, fantáziával (ami köszönhető a rengeteg könyvnek, amit olvastam) és a barátaim, a családom is biztatott, hogy írjam le. Akkoriban még kisebb történeteket találtam ki és vetettem papírral. Konkrétan könyv írásba a gyerekek születése után kezdtem. Nem volt eltervezve, így alakult. 

Meddig dolgoztál a könyveden? 

A Sabrinát majdnem egy évig tartott megírni. Ennek oka többnyire az időhiány volt, de nem adtam fel. Az Utolsó kívánság lényegesen rövidebb ideig tartott. 

Voltak nehézségek írás közben? Az Utolsó kívánság elég kemény témáról szól. 

Bár az Utolsó kívánság lényegesen rövidebb, mint a Sabrina, de ennek a megírása okozott nagyobb nehézséget. A rövidsége miatt érzelmileg nagyon intenzív, ami írás közben rám is hatással volt és emiatt időnként néhány napra félre kellett tennem. Egyébként pedig a marketing az, ami miatt nehézségekbe ütköztem. 

Milyen írónak lenni az országban? 

Magyarországon nagyon sok tehetséges író van. A tapasztalat viszont az, hogy az olvasó még mindig inkább a külföldi írókra vevő. Éppen ezért magyar névvel, Magyarországon könyvet kiadni nagyon nehéz, a kiadási és a marketing költségekről nem is beszélve. De senki ne adja fel! 

Mire vagy a legbüszkébb? 

Mondanám, hogy a gyermekeimre, de mivel most a könyvekről van szó, rájuk. Tiniként sokat gondoltam arra, hogy ha egyszer megjelenik legalább egy könyvem, akkor azt a saját nevemen fogom kiadni, hogy Ivády Orsolyaként hagyjak valamit az utókor számára. Sikerült elérnem és erre nagyon büszke vagyok. 

Ki készítette a borítót? 

Az ebook borítóját mindkét könyvnek teljes mértékben én készítettem. A nyomtatott verziónál egy nagyon kedves grafikus barátnőm segített. Az már az ő keze munkáját dicséri. 

Hol érhetik el az olvasóink a regényt? 

Aki az online olvasást részesíti előnyben, ők az Ágenda Kiadó oldalán találják meg a könyveimet, nyomtatott formában személyesen nálam lehet kérni. 

Mit hoz a jövő? Vannak terveid? 

Nagyon sok tervem van. A most elkészült könyvnek már zajlanak az utómunkái, de megjelenésről még nincs információ. Azonban annyit elmondhatok, hogy ez merőben más lesz, mint az eddig megjelentek. Bővebb információ megtalálható az írói oldalamon. Illetve már elkezdtem a negyedik könyv nyers vázlatát is. Tehát, ha minden jól megy, akkor az idén két könyvet is olvashatnak tőlem a kedves olvasók. 

Ez nagyszerű, sok sikert hozzá! Hol vagy elérhető? 

Ezen a facebook oldalon vagyok megtalálható. Itt minden fontosabb infót megtaláltok, illetve részleteket a már eddig megjelent könyvből és a most készülőből is.