Válassza az Oldal lehetőséget

KAMASZMENTOR, NEM CSAK KAMASZOKNAK
KAMASZMENTOR, NEM CSAK KAMASZOKNAK

Szerző:
Kőtörő-Sleisz Anna

2021.03.24.

Olvasási idő:

Anno, 20 éve. 

Annak idején, általános iskola felső tagozatában az osztálytársaim nagy része már tudta, mi szeretne lenni vagy legalábbis mit szeretne tanulni, merre menne tovább. Ezzel szemben én még az utolsó pillanatban is megváltoztattam, hol szeretném elkezdeni a 9. évfolyamot. Felvettek az egyik legjobb középiskolába, de végül mégis másikra esett a választásom.  

Jártam pályaválasztási tanácsadónál, sokat beszélgettem a szüleimmel, tanáraimmal, de az irány csak nem akart kirajzolódni. Így utólag belegondolva biztos mindenkinek feladtam a leckét. Végül 30 éves is elmúltam, mire megtaláltam a hivatásomat, jó sok mellékvágánnyal színesített utamon. Na jó, azért azok a mellékvágányok mély tapasztalatokat adtak, de nem lennék kevesebb akkor sem, ha zökkenőmentesebb úton jutok el mai önmagamhoz. 

Fontos a helyes segítő megválasztása. 

Kozákné Zsuzsa kamaszmentor, – azonban nem csak kamaszoknak, hanem szüleiknek is tud segíteni a pályaválasztás kacskaringós útvesztőiben. Ez azért hiánypótló, mert túlmutat a “Mit szeretnél csinálni a jövőben, mi érdekel, hogy látod magad 5 év múlva…” jellegű kérdéseken. Megfogja a gyerekek és szüleik kezét, és mély, átfogó foglalkozások keretén belül keresi a válaszokat velük együtt, hogy a kamasz arra az útra léphessen, melyen szívesen halad tovább. 

A pályaválasztás a család életében mérföldkő. Ha nem is feltétlenül az dől el ekkor, hogy ténylegesen mivel fogja a gyermekünk kenyerét keresni a jövőben, az irányt mindenképpen körültekintően, jól kell megválasztani ahhoz, hogy ha kis lépésekben is, de afelé haladjon, amit később szívesen csinálna.  

Jó kezekben. 

Zsuzsa a foglalkozásokon, mint egy “tündérkeresztanya” veszi szárnyai alá a kamaszt vagy szüleit, hogy együtt vágjanak ösvényt a továbbtanulás, pályaválasztás sűrű erdejében. Az ő segítségével, mentorálásával biztos kezekben érezheti magát, aki hozzá fordul segítségért. 

A pályaorientációs tanácsadáshoz egy 5 alkalmas tematikát dolgozott ki, illetve tanulásmódszertani megsegítés is igénybevehető nála havidíjas megoldással. 

Jó lett volna, ha annak idején én is találok egy ilyen lehetőséget, de a gyermekeimnél már tudni fogom, kihez fordulok. 

Hol találhattok rá Zsuzsára? 

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...