Válassza az Oldal lehetőséget

Környezettudatos életmód – mutatunk néhány jó könyvet
Környezettudatos életmód – mutatunk néhány jó könyvet

Szerző:
desszertmagazin

2022.06.17.

Olvasási idő:

Szerző: Petrovszki Mária

A környezettudatos életmód korántsem olyan bonyolult, költséges és sok lemondással járó, mint azt elsőre gondoljuk. Az ökotudatos döntésekre az elején kell figyelni, azután úgyis rutinná válik, pénzmegtakarítással és a komfortszint növekedésével járnak majd.  

Mutatunk néhány jó könyvet, hogyan is induljunk el, mik azok az alapdolgok, amikre célszerű figyelni egy kezdő ökotudatosnak. 

Alexa Kaye: Ökotakarékosság otthon 

Példákat olvashatunk frappáns takarítási tippekre, csinos és természetes lakásdekorációk elkészítésére, a háztartási hulladék csökkentésére, a vegyszerek helyett használható, a háztartásban meglévő természetes tisztító- és testápoló szerekre.   

Munkácsy Brigitta: Levendula és ecet 

A természetes alapanyagok és illóolajok használatával könnyedén megteremthetjük otthonunk tetszőleges energiáját, hangulatát, ahol feltöltődhetünk, és önazonosak lehetünk. 
 
Könyvünk olvasója olyan környezet- és pénztárcabarát recepteket kap, melyek segítségére lesznek a takarításhoz szükséges összes szer egyszerű elkészítésében, legyen szó a mosás során folttisztításról, fürdőszobai kádtisztításról, a konyhában sütőtakarításról, vagy akár bútorápolásról, természetes illatosításról, molyirtásról. 

Nagy Réka: Ökobaba 

Környezetbarát tippeket ad a babaváráshoz, a baba gondozásához és az ökotudatos gondolkodás elsajátításához a családban. Eligazít a termékek és címkék útvesztőjében, segít a zöldebb otthon, babaszoba és babakelengye előkészítésében, és beavat a természetes babaápolás rejtelmeibe. 

Nagy Réka: Ökoanyu 

Mivel fürödjön a család? Hogyan legyen otthon tisztaság? Miként kerüljön az asztalra finom és egészséges étel? Olyan könnyű lenne, ha egyértelmű válaszok lennének. De nem ússzuk meg az utánajárást és a dilemmákat. Segítséget viszont kaphatunk. Bea Johnson: Zero Waste otthon 

A könyv arra bátorít, hogy csökkentsük az otthoni zűrzavart, a dolgok birtoklása helyett válasszuk az élményeket, és mindezt ne csak egy jobb környezetért, de egy jobb önmagunkért tegyük. 
A könyv praktikus, kipróbált megoldásokat mutat be.

Bea Johnson: Zero Waste otthon 

A könyv arra bátorít, hogy csökkentsük az otthoni zűrzavart, a dolgok birtoklása helyett válasszuk az élményeket, és mindezt ne csak egy jobb környezetért, de egy jobb önmagunkért tegyük. 
A könyv praktikus, kipróbált megoldásokat mutat be. 

Natalie Free: Hogyan mentsük meg a világot ingyen 

Natalie Fee nem tudós, ezért maga a könyv sem a klímaváltozás vagy a műanyagszennyezés tudományos enciklopédiája. Van a könyvnek egy gyakorlati része, ahol tanácsokat és tippeket kapunk mit tehetünk a Földért például utazás közben, amikor eszünk vagy iszunk, de akár miközben bankolunk, vagy szabadidőnket töltjük, és igen, még szex közben is. 

Ha valamelyik könyv felkeltette a figyelmedet, keresd a legközelebbi könyvtárban! Így leszel igazán tudatos fogyasztó.

Forrás 

Kapcsolódó cikkeink:

Szódabikarbóna az ökoháztartásban

Környezetbarát mosás

Ne dobd ki a kávézaccot

Védekezzünk a szúnyogok ellen környezetbarát módszerekkel

Hajfestés természetesen

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...