Válassza az Oldal lehetőséget

Sorozatgyászban szenvedek
Sorozatgyászban szenvedek

Szerző:
Balassa Réka

2021.05.18.

Olvasási idő:

Hogy mi az a sorozatgyász?

Egy kifejezés, amit most találtam ki. Ismered azt az érzést, amikor megnézel egy sorozatot, teljesen benne vagy a világban, együtt éled meg a karakterekkel problémáikat, örömeiket – aztán egyszer csak véget érnek az epizódok, nincs több évad, nincs több rész. És akkor ott állsz, szomorúan és hirtelen azt sem tudod, hogy mihez kezdj. Na ez a sorozatgyász. Nálam elég komoly tünetei vannak, még napokig elfacsarodik a szívem, hogy már nem nézhetem a megszokott sorozatot. Néha azon is elgondolkodom, hogy talán újra megnézem, de attól tartok, hogy úgy meg unnám, hiszen tudom, hogy mi fog történni. Persze mindig vannak olyan sorik, amiket néhány év elteltével újra elkezdek, az olyan klasszikusok, mint a Doktor House vagy a Jóbarátok. Meg persze a Szex és New York.

Nem is tudom, hogy most mit élhetnek át a Barátok közt rajongói, akik éveken, sőt évtizedeken át nézték a sorozatot, ami most véget ér. Lehet, hogy fel kell keresniük majd a terapeutájukat, ki tudja. Csak viccelek, nyugi. De ha úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, akkor kérj bátran, bármi is legyen a kiváltó ok! Néha egy apróságnak tűnő probléma is lehet az az utolsó csepp a pohárban.

És hogy legutoljára melyik sorozat után jött ki rajtam a sorozatgyász? 

Hihetetlen, de egy nagyon kis könnyű, amolyan “limonádé” sorozat befejeztével érkeztek meg a szomorú tünetek. A “Négy esküvő, egy temetés” c. sorozatot néztem az HBO Go-n. Egy filmkritikus valószínűleg ízekre szedné a sorozatot, de nekem mégis sok örömet jelentett az elmúlt időszakban. Ez a kis izgalmas szerelmes történet sokszor nevettetett meg és könnyed szórakozást nyújtott, elfeledtette velem a mindennapok gondjait. Te melyik sorozat után szenvedtél sorozatgyásztól? Írd meg nekünk kommentben!

Ha pedig esti elfoglaltságot keresel a véget ért sorozatod helyett és maradnál a romantikus vonalon, akkor olvasd el könyvajánlónkat, amely 7 kihagyhatatlan romantikus regényt tartalmaz.