Válassza az Oldal lehetőséget

Már szeretni is online tanulunk?
Már szeretni is online tanulunk?

Szerző:
Rózsa Ella

2022.06.09.

Olvasási idő:

Szeretnél több figyelmességet és törődést, és azt, hogy a férfi meghallja, amit kérsz anélkül, hogy kiabálnod kellene? 

Ez egy facebook hirdetés nyitószövege, tele pakolva cuki smiley-val, hiszen, akkor megnyerőbb a gondolat. De folytatják, hogy mekkora mázlim van, mert online előadást (!) tartanak a témában, ez pedig ingyen (!) hatalmas segítség lesz a párkapcsolatomban… 

Majd ők megtanítják, mit is akar egy férfi igazán egy nőtől. A megbecsülés, a folyamatos udvarlás az jár nekünk, Nőknek. Mit kell nekünk, nőknek tenni, ha ez elmarad? Az előadáson pedig, pusztán 4 lépésben megtanítanak, hogyan kell megváltoztatni a pasit. 

Nyomdafestéket nem tűrő gondolatok cikáztak át rajtam, mikor először láttam ezeket a sorokat.

Elképzelni sem tudom, mégis milyen kapcsolatban kell kiabálnom nekem azért, hogy törődjön velem a párom vagy figyeljen rám! Egy normális kapcsolatban ez alap. Törődünk a másikkal, figyelünk rá, megbecsüljük és nem kiabálunk. Ha ezek nem adottak, akkor nekem kellene valamit tenni, hogy megváltoztassam a másikat? Ne vicceljünk basszus, akkora lendülettel vágnám ki az ajtón, hogy minden cucca sírva kullogna utána. 

Nem. Bármikor, ha úgy érzed a kapcsolatodban, hogy megaláznak, nem törődnek veled, akkor adj ennek hangot, ne pedig online szarokon tanuld, hogy neked mit kell tenned azért a kapcsolatért. Már eljutottunk oda, hogy Józsi hazajön a melóból és bármit kérni vagy kérdezni merészelünk, Józsit egyáltalán nem érdekli, levágja magát a kanapéra, benyomja a tv-t, majd, mint aki jól végezte dolgát fingik egy hatalmasat. Mi pedig magunkba nézünk, hogy mit kellett volna másképp tenni, ezért elvégzünk egy online tanfolyamot. Jól megneveljük az embert, aztán boldogan élünk, míg meg nem halunk. Hiszen Józsi már hazaér a munkából, megkérdezi mégis milyen csodaszép napunk volt, hogy mit tehet értünk? Kicserélje-e a villanykörtét vagy inkább romantikázzunk? 

Nem! Ha Józsit ez magától nem érdekli, akkor döntsd el, így akarod leélni az életedet vagy adsz magadnak egy másik esélyt és olyan pasit keresel, akit nem kell nevelni? Vagy befogod a szádat, bólogatsz, aztán online szerzett tudásodat használva várod, mit hoz a jövő? 

Te látod magad előtt a szitut, hogy több szeretetet, szerelmet akarsz, de nem kapod meg, ezért kiabálsz? Komolyan van, olyan, ahol ez így működik? Ne maradj benne egy olyan kapcsolatban, ahol meg kellene változtatnod a másikat, hogy boldog lehess! 

Én nem akarok folyamatos udvarlást, hiszen van, hogy elfáradunk. Van, hogy összekapunk. Az évek során összecsiszolódunk és változunk, együtt. Nem kell ehhez online tanfolyam, se ingyen, se fizetős. 

Néha elég egy hívás, mikor a férjem megkérdezi mi a helyzet itthon. Máskor hoz valami meglepetést, mert meglátta és eszébe jutottam. Van, hogy lefoglalja a srácokat, mert akkor nyugodtan csinálhatok mást. Ezek számítanak, nem pedig az, hogy mindennap hozzám vágjon egy csokor virágot. 

Minden kapcsolatért kell dolgozni, hihetetlen, hogy ez valakinek nem evidens. Minden kapcsolat egy döntés és kemény munka mindkét fél részéről.  

Nincs ebben varázslat, se abrakadabra, hiszen a rózsaszín köd mindig eltűnik.

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...