Válassza az Oldal lehetőséget

Ments ételt! – Érkezik a Munch.hu Győrbe
Ments ételt! – Érkezik a Munch.hu Győrbe

Szerző:
Peredi Adrienn

2021.02.08.

Olvasási idő:

Sziasztok, Adri vagyok, zabagép, kinevezett konyhamalac – és szeretném jobb hellyé tenni a világot. Akár hiszed akár nem, a kettő összefügg, azaz a Munch.hu-ról lesz szó.

Bevásárlás közben gyakorta elgondolkodom a kihelyezett péksütemények és saláták sorsáról. Vajon mi történik velük a nap végén? Mégiscsak egy empatikus személyiség vagyok, tehát érdekel a sorsuk, és a szívem szakad meg a gondolattól, hogy étel kerül a szemetesbe. Főleg olyan, amit még (elfogyaszthatnék) nyugalommal lehet emberi fogyasztásra használni. Bár több üzletben van már erre megoldás, például záróra előtt egy órával féláron megvásárolhatóak a pékáruk, vagy külön hűtőt tartanak fenn a lassan lejáró szavatosságú termékeknek, amelyeket leárazva értékesítenek – még sincs kiforrva ez a mindennapjainkban.

Ezt a problémát kívánja megoldani a Munch.hu, ahol üzletek és éttermek értékesíthetik az általuk összekészített meglepetéscsomagokat. Applikációjukban láthatod a különböző éttermek részvételét, és hogy mikor tudod a csomagodat – amelynek tartalma előre nem ismert – átvenni.

Ezáltal az adott helyeknek csak nagyságrendileg kell tisztában lenni az átlagban megmaradt ételek mennyiségével, és megjelölni az értékét. Nekünk ételvadászoknak pedig csak válogatni kell a lehetőségek közül, miközben minőségi élelmiszerhez jutunk töredékáron.

A kezdeményezés a Corvinus Egyetem néhány hallgatójának a közös projektje, amit tavaly indítottak el, de már Budapest mellett elérhető Szegeden, Debrecenben és Sopronban is. A növekedés azonban itt nem áll meg, február 9-től már Győrben is elkezdődhet az ételmentés, miközben a pénztárcánkat is kímélhetjük.

A Munch.hu megalkotóinak ugyanis legfőbb céljuk volt egy olyan helyzetet kialakítani, ahol minden fél nyer. A csomagokat minimum 40%-os árengedménnyel lehet megvásárolni, így töredékáron tehetünk a pazarlás ellen, a vállalkozásokat pedig megmentjük attól, hogy fogyasztható étel formájában kelljen kidobniuk az élelmiszerekbe fektetett pénzüket.

Saját sikeres ételmentésünket pedig megoszthatjuk más hasonló gondolkodású Facebook felhasználókkal a külön erre a célra létrehozott csoportban: Munch.hu – Ételmentők Győr.

Az applikáció letöltve várja, hogy Győrben az elsők között próbáljam ki, és oszthassam meg veletek is egy hivatásos zabagép sikeres tevékenykedését.

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...