Válassza az Oldal lehetőséget

Jön a karácsony, mindenki ajándékozzon egészséget – interjú Bősze-Konkoly Gabriellával
Jön a karácsony, mindenki ajándékozzon egészséget – interjú Bősze-Konkoly Gabriellával

Szerző:
Balassa Margó

2020.12.05.

Olvasási idő:

Olvastam az interneten a nagy csendes-óceáni szemétszigetről, és nagyon megdöbbentett a mérete… Ez a sziget vízfelszínen lebegő 700 ezer km2 szélességű és 15 millió km2 hosszúságú műanyag hulladékból áll… szinte alig lehet felfogni ezt az óriási mennyiséget. A hulladék nagy részét az egyszer használatos palackok teszik ki. Ezért is találtam nagyon jó ötletnek az újrahasznosítható, Water-to-Go víztisztító palackot. Nektek honnan jött az ötlet, hogy a palackok értékesítésével foglalkozzatok?

Nekünk korábban már volt más vállalkozásunk, és elkezdtünk gondolkodni azon, hogy valami olyan terméket hozzunk Magyarországra, ami még nincs, amely valamiképpen hiánypótló. Kerestük azt, ami kell az embereknek, de még nem igazán tudnak róla, hogy van rá megoldás. Ekkor találtuk meg ezt az angol céget, a Water-to-Go-t. Nagyon megtetszett a funkció és a dizájn is, ez a kettő együtt olyan jó, hogy egyből úgy döntöttünk, hogy megvesszük.

Hogyan működnek a palackok? Mit tisztít ki a vízből?

Van benne egy szűrő, amelyet egy egyszerű mozdulattal bele tudjuk csavarni a palackba, átitatjuk vízzel, és már fogyaszthatjuk is a tiszta folyadékot. Az a jó benne, hogy ez egy lépésben szűr. Ezt technológiát egyébként a NASA-nak fejlesztették ki. Kiszűri a vírusokat, baktériumokat, nehézfémeket, hormonokat, olyan anyagokat, amelyekből nem szeretnénk fogyasztani. Ezek az anyagok nagyon sokszor allergiát, és más különböző betegségeket okozhatnak.

Vannak olyan víztisztító rendszerek, amelyek tudják ugyanezt a funkciót, de jóval drágábbak és bonyolultabbak. Ennek a palacknak nagy előnye az egyszerűség és a költséghatékonyság. Mi mindig az ár-érték arányt nézzük, és azt keressük, hogy amit mi megveszünk, ilyen szempontból jó legyen. A minőséget hajlandóak vagyunk megfizetni, és azt gondoljuk, hogy ez másoknak is fontos. Ráadásul párosul egy olyan dizájnnal, ami nekünk nagyon tetszik, ez elég volt ahhoz, hogy tegyünk egy próbát, és behozzuk Magyarországra. A cégünk kizárólagos forgalmazói ennek a terméknek.

Körülbelül mennyibe kerül egy liter szűrt víz?

A kis palack 8900 Ft-ba kerül, 150 liter vizet szűr meg, tehát 60 Ft egy liter víz. De a palackot nem kell mindig megvenni, nagyon strapabíró az anyaga, és nagyon jól tisztítható. Ha kicseréljük a szűrőt, ami 4900 Ft, az már csak 33 Ft. Úgy, hogy teljesen környezetbarát az anyaga, és BPA mentes, ami azt jelenti, hogy ez egy olyan speciálisan kifejlesztett polimer, amely nem szivárog, és nem fertőzi meg a vizet. A szűrő is, és a palacknak minden anyaga lebomlik, ezért a szennyezett szűrőt nyugodtan bele lehet dobni a kukába. Nem termelünk vele szemetet, mint a több száz PET palackkal.

Amellett, hogy környezetbarát és egészséges, érdemes megnézni hogy még milyen élethelyzetekben jó. Van egy partnerem, aki most készül szülni, és gondot okoz neki, hogy hogyan vigyen be magával a kórházba több zsugor vizet. Tegnap megkapta a palackot, elküldtem neki, és számára ez egy nagy problémájára lett remek megoldás.

Vagy más: a boltból nem kell hazacipelni a palackos vizet, nem kell hely külön a tárolásra, és végén nem okoz gondot összegyűjteni az újrahasznosított hulladékot.

Az ember viszi magával ezt a könnyű palackot, és olyan helyzetekben is jó, mint pl. a repülőtéren, ahol nem vihetsz át folyadékot. Egy palackot bárhol megtölthetsz, például egy váró mosdójában, és már fogyaszthatod is.

Iskolába a kisgyereknek nem kell a vizet cipelni, elvisz magával egy palackot, és ott a suliban megtöltheti ahányszor csak akarja.

Nem „csak” egészséges, hanem javítja az ízét, az illatát, és a babák is nyugodtan ihatják. Az én kisfiam imádja, ebből iszik mindig.

Mi nem terméket akarunk eladni, hanem egy funkciót, egy életminőséget.

Nagyon szuper… én ezekre a helyzetekre nem is gondoltam, mert igazából az lebegett a szemem előtt, hogy azt a rengeteg műanyag palackot, amit elszórunk, milyen jó kiváltani egy ilyen termékkel. Mi környezetvédők vagyunk, és ez nagyon fontos szempont számunkra, de hogy még a mindennapjainkat is megkönnyíti, ez egy olyan plusz minőség, amiért érdemes megvásárolni.

Gondolom sok emberben megfordul a gondolat, mivel kiszűr a vízből sok mindent, hogy mi a helyzet az emberi szervezetnek szükséges ásványi anyagokkal, a kalciummal és a magnéziummal.?

Ez a legzseniálisabb benne, hogy ezeket az ásványi anyagokat nem szűri ki. A Water-to-Go a káros anyagok kiszűrése közben mindent eltávolít, ami 0,03 mikronnál nagyobb.  A vízben oldott kalcium, magnézium 0,03 mikronnál kisebb méretű, így akadálytalanul áthalad a vízzel együtt a szűrőn. Ezért ez a víz egészséges víz!

Beszéltünk róla, hogy 4 hónapos a kisbabád, de nem hallom a hangodon a fáradságot. Olyan nyugalmat és energiát érzek, ahogy beszélünk, ami szuper, nagyon jól csinálod.

Ehhez azért az kell, hogy a család támogasson, most például anyukám altatja a picit. Tudod, van olyan, amikor mindig falakba ütközöl, és van az, amikor csinálod és pörögsz olyan fordulatszámon, amit nem mindig lehet bírni, de kampányszerűen muszáj. Ez most egy ilyen időszak számomra, és mindenhonnan jön a pozitív megerősítés, és olyan tartalommal tölt meg, hogy hihetetlen.

Nem mondanám magam kiegyensúlyozottnak, hanem ha az ember azt csinálja amit szeret, az nagyon tudja doppingolni. Ez átmegy, és terjed, és segít másokat is.

Engem nagyon meggyőzött, mert olyan élethelyzetekben segítség lehet, ami az interjú előtt eszembe se jutott. Nagyon szeretek túrázni, és mindig gondot okozott magammal vinni azt a két és fél liter vizet, amit egy nap mindenképpen szükséges elfogyasztani. Erre is, mint sok más helyzetre is megoldást jelent ez az igazán dekoratív, hasznos víztisztító palack.

A Water-to-Go Hungary a karácsony jegyében, a promóciós ajándék palackon felül, minden olvasónak egy csoportkedvezményt is ad: minden palack árából 5% kedvezményt.

A kupon kódja: DEMA (Ezt a szót kell csupa nagy betűvel beírni rendeléskor, az 5°% kedvezmény érvényesítéséhez)

Jön a karácsony, mindenki ajándékozzon egészséget és biztonságot! ☺

Bősze-Konkoly Gabriella

Water-to-Go Hungary

info@watertogo.hu

Facebook

Instagram

+36 20 450 7147

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...