Válassza az Oldal lehetőséget

Stílustanácsadás extrákkal, a Charminától
Stílustanácsadás extrákkal, a Charminától

Szerző:
Kőtörő-Sleisz Anna

2021.05.14.

Olvasási idő:

Ha azt mondom, stílustanácsadás, a legtöbbeknek szép ruhák, színes kellékekkel teli sminkes dobozok és természetesen egy gyönyörű tanácsadó hölgy jut eszébe, akinél az eltöltött pár óra alatt életre kel az öltözködése.


De mi is a stílustanácsadás valójában?

Az igazságtól semmi esetre sem jár távol a fenti kép. A Charmina esetében azonban két olyan hölgy kezébe kerülünk, akik nem csak a külsőnkön dolgoznak maximális odafigyeléssel, empátiával, hanem a lelkünkön is. Így lesz ez egy stílustanácsadás, extrákkal.
„Légy önmagad legjobb változata” – mondják.

A stílustanácsadásról beszélgettünk

Bevallom, már régóta bakancslistás nálam egy szín-és stílustanácsadás. Melyik nő ne szeretné tudni, milyen színű és fazonú ruha áll neki a legjobban, mi az, amiben a magabiztossága varázsütésre előkerül? Ó, bár ilyen egyszerű lenne! De a komfortérzet és önbizalom nem érkezik meg pálcasuhintásra, akármennyire hiszünk is a jótündér létezésében.

A Charmina csapata azonban rácáfol a fentiekre. Anya és lánya együtt dolgozik a nekik bizalmat szavazó férfiak és nők külsején és „belsején”.

Ladányi Beával beszélgettem arról, mitől másabbak ők, mi az a plusz, amit a Charmina ad.

Mesélj egy kicsit arról, hogyan dolgoztok.

Bea: A stílustanácsadás alapvetően csak a külsőről szól, de sokszor kell dolgoznunk a belső negatív hiedelmeken is. Azt tapasztaljuk tanácsadásaink során, hogy szinte mindenki sokkal rosszabbnak látja magát, mint amilyen valójában. Ezért önismereti fejlesztéssel, önbizalomnöveléssel is foglalkozunk. Nagyon sok nőnek a nőiességébe vetett hite családi okok miatt sérül. Sokszor anyák okoznak akaratlanul, jószándékkal sebeket. Ezek sokszor hozott családi mintákból fakadnak. Ő is ezt látta az édesanyjától stb. Mivel Karinával, a lányommal mindketten segítő szakemberek is vagyunk, valamint tanultunk családállítást, ezeket a hozott mintákat is gyorsan felismerjük azáltal, hogy mi egy olyan anya-lánya páros vagyunk, akik között jó és egészséges kapcsolat van. Tudunk egy ellenmintát mutatni, ki lehet alakítani hozzánk hasonlóan egy jó szülő-gyerek kapcsolatot. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lennének vitáink, de ezeket megtudjuk oldani egyenrangú félként.

Stílustanácsadás – Charmina

Tehát akkor a szín- és stílustanácsadás mellett amolyan „életmód tanácsadó” szerepet is betöltötök, ha az ügyfél igényli. Egy teljes testi-lelki tuningot kap.

Bea: Mi erre a tanácsadáson is nagyon figyelünk. Talán nem véletlen, hogy sokan mély lelki sérüléseket szenvedtek el korábban, és úgy érkeznek, pont hozzánk. Talán kicsit be is vonzzuk azokat az ügyfeleket, akiknek többet tudunk adni annál, hogy csak a külső megjelenésének előnyösebbé tételén dolgozunk. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minden ügyfelünk  elégedett legyen önmagával. Ugyanis a testi-lelki jólét az, amire mi törekszünk abban a pár órában. Hogy mikor kilépnek az ajtón, egy olyan tudással tudjanak távozni, ami segíti őket, hogy önmaguk legjobb változatává tudjanak válni. .
Ebben egyedülállóak vagyunk és elsőként kezdtünk el ilyen holisztikus szemlélettel dolgozni, közösen. Most már van olyan, hogy egy stílustanácsadó közös workshopot tart egy egy coach személlyel. Mi viszont eleve így gondolkodunk, és bármi is jön felszínre egy tanácsadás során, segítő szakemberekként tudjuk ezt helyén kezelni.

Valljuk be, hogy a legtöbb magyar ruhabolt nem éppen a magyar nők testalkatának megfelelő ruhákat árul, így nagyon könnyű önbizalmat veszteni egy olyan üzletben, ahova még magabiztosan léptünk be. Van erre valami megoldásotok?

Bea: Sokan küzdenek azzal, hogy kilógnak a konfekcióméretből, teltebb idomaik vannak vagy magasak, ezért minden rövid nekik. Hasonlóan nehézségekkel küzdenek azok is, akik alacsonyak, emiatt sokszor a gyerekosztályon vásárolnak, ami meg nem elég nőies. Beszélhetünk az egyes testalkattípusok különböző nehézségeiről,  például a körettípusba tartozó hölgyeknek sokszor, ami jó csípőben, az eláll derékban, az almatípus azért küzd mert nincs jól meghatározható dereka, illetve nem tudja a hasát jól eltüntetni és még sorolhatnám a végtelenségig. Biztos mindenkinek megvan az az élmény, hogy áll a próbafülkében és nem érti, míg az egyik méret picit nagy, az eggyel kisebb már nem engedelmeskedik, mikor a combján kellene átküzdenie.
Nagyon sok ügyfelünktől, illetve a FB csoportunk tagjaitól jött az a panasz, hogy hiába tudják esetleg, mi állna jól nekik, ha nem kapják meg az üzletekben. Ezért készítettük el a saját kollekciónkat, amik olyan alap vagy különleges darabok, amiket mi is szívesen viselünk.

Izgalmasan hangzik, mesélj még erről!

Bea: Ezeket kérhetik a megrendelők úgy, hogy segítünk kiválasztani a megfelelő színt, s kifejezetten az ő méretükre készülnek a darabok. Amennyiben szükséges, korrekciókkal, amivel maximálisan a saját testalkatára lesz szabva. Ez egyfajta köztes megoldás – szakértői segítséggel a fast fashion darabok és a nagyon egyedi rendelések között, bár az általunk elkészített darabok inkább ez utóbbihoz állnak közelebb. Ami még előny, ez itthon készül, magyar munkával és környezettudatos szemlélettel. A cél, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen. A környezettudatosság fontos számunkra, és ez a jó a mi munkánkban is, mivel egy stílustanácsadás után az emberek elkezdenek sokkal tudatosabban vásárolni. Kevesebb lesz az impulzusvásárlás, így nem fognak csak kihasználatlanul lógni a ruhák a szekrényben. A velünk való közös munka során szívesen segítünk abban is, hogy valaki egy jól kihasználható kapszulagardróbot tudjon magának kialakítani.

Köszönöm szépen, hogy elkalauzoltál bennünket és kedves olvasóinkat a stílus- és színtanácsadás ezen egyedi szegletébe. Igazán üdítő lehet nálatok egy tanácsadás, nagyon izgalmasan hangzik, hogy nem csak a külső kerül reflektorfénybe, hanem a személyiséget helyezitek középpontba. Ez egy olyan közös utazás lehet, ami többet ad egy egyszerű „mi áll jól nekem” kérdés megválaszolásán.

A cikk elején említettem, hogy receptre írnám fel …ezek után már-már kötelezővé tenném, hiszen a külsőorientált világunkban frissítően hat a személyiség bevonása a stílus- és színtanácsadásba.

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...