Válassza az Oldal lehetőséget

Strandkörkép Ella módra 
Strandkörkép Ella módra 

Szerző:
Rózsa Ella

2022.05.19.

Olvasási idő:

Nem nagyon szeretek strandra járni.

Az alap optimális hőmérséklet nekem a 22-24 fok között van. Alatta folyamatosan fázom. Nem vicc, nincs ember, aki nálam jobban felöltözik alváshoz. Felette viszont elviselhetetlenül melegem van.  

Sosem voltam megelégedve a testemmel. Négy gyerek után pedig pláne elszállt a lehetőség, hogy bikiniben fogok a habok közé csobbanni és majd rebegtetem a szempillámat, amivel magam köré vonzok minden szerencsétlen matrózt és férfiembert. Ez van. Mondhatjuk, hogy megbékéltünk egymással.  

Nem nagyon szeretek strandra járni, ritkán találok olyan helyet, ahol meleg a víz és cserébe én ülök bent egyedül. Ehhez tökéletes nekem a fürdőkád is.

No, de néha-napján azért mégiscsak muszáj fürdőrucit ölteni, elmenni a gyerekekkel, belépőjegyet fizetni, azért, hogy rosszul érezzem magam a bőrömben.  

Mondom is miért! 

Legközelebb próbáljatok más szemmel tekinteni a fürdőzőkre, ahol nemenként 2-2 típust különböztethetünk meg: 

Az első férfi:  

Peckes legény, az a tökéletesen kigyúrt fajta, aki kockákkal a hasán jelenik meg. Lerakja a plédet, lekapja a ruhát, nyújtózkodik, majd boldogan konstalálja, hogy igen, itt biza’ ő a legjobb pasi.  

Bevonul az első hideg vizes medencébe, mert ő aztán bírja… Hiszen egy férfi bírja még akkor is, ha amúgy már teljesen lefagyott a legnemesebbik szerve is. Meg van róla győződve, hogy minden egyes nőnemű bármit hátrahagyva ugrana a karjaiba.

Különös ismertetőjele: napszemüveg, neon vagy fekete fürdőnadrág. 

A második férfi:  

Ugyanaz, mint az első, csak kockahas helyett sörpocakot visz magával, na meg hatalmas kosarat és hűtőládát. De ő is elégedett, hiszen ott az asszony, meg a két gyerek már 30 éve.

Különös ismertetőjele: vakargatja a hasát és szalmakalapban napozik. 

Bemutatom a hölgyeket: 

Az első nő:  

Tökéletes alakja van, bármit felhúzhat biztos, hogy minden jól fog állni neki.  

Egyik alcsoportja: szeretne néhol kicsit teltebb lenni és titkon arra vágyakozik, hogy ha eszik végre, meg is látszódjon rajta. Sosem elégedett a testével. Nem tudja miért nézik meg, de azért úgy tesz, mintha élvezné a figyelmet.  

A másik alcsoportja: szeretne még sokkal, de sokkal vékonyabb lenni, hiszen a divat-magazinokban is még mindig a vékony csajok a legjobbak. 

Különös ismertetőjele: diétás üdítő és saláta.

A második nő:  

Telt. Teljesen mindegy milyen okból, de telt. Itt is, ott is, amott is. Nekik is két alcsoportjuk van.  

Az első felhúzza az apró bikinit, mert ő jól érzi magát és nem érdekli, hogy ki mit gondol. Én rá szeretnék hasonlítani. Nem idegeskedik, nem stresszel, hiszen nem azért ment oda, hogy rosszul érezze magát a kínos pillantások miatt.

Ha éppen megkívánja, bizony be fog nyomni egy hatalmas tejfölös lángost és egy palacsintát is, mert ismétlem, jól akarja magát érezni. Azért legbelül ő is inkább vékony modell alkat szeretne lenni, de elfogadja magát úgy, ahogy van, ettől pedig vidám és sugárzik róla a boldogság. 

Különös ismertetőjele: hűtőláda, napszemüveg, szalmakalap és sok-sok mosoly. 

A másik alcsoporthoz tartozom én is, szóval itt van tapasztalatom. Telt. Teljesen mindegy, hogy azért, mert sokat és nem megfelelően eszik, sokat szült, vagy szimplán csak elengedte ezt az egészet és nem harcol ellene.  

Telt. Sosem húzna bikinit, hiszen az a vékony lányoknak való. Fürdőruhára is vagy húz egy plusz túlméretezett pólót, vagy köntöst, vagy körbe tekeri magát a törölközővel. A lényeg, hogy takarjon. Így megy el a medencéig, ott leveszi, siet be a vízbe, majd visszafelé gyorsan magára rántja.  

Ritkábban mosolyog, mert csak arra tud gondolni, ha valaki ránéz azt látja, amit ő maga reggel a tükörben. Hogy minden alkalommal egyre szarabbul áll rajta a fürdőruha, kidudorodik mindenhol. Itt egy hatalmas narancsbőr, ott meg éppen lóg a bőr.

Nem irigykedik másokra, mert tudja, hogy nekik is vannak gondjaik, de attól még szeretne tetszeni magának. Nem a világnak, mert azt elengedte. Csak szeretne anélkül a tükörbe nézni, hogy rosszul legyen a látványtól. 

Különös ismertetőjele: feszeng és több ruha van rajta, mint ami egy fürdőben még normálisnak mondható 

Egyszerűen nem értem az embereket.  

Pedig nagyon sokszor, csendben figyelem őket minden helyzetben. Főleg a nőket. Szerintem nincs olyan a környezetemben, aki azt mondaná: jó vagyok így, ahogy vagyok és nem változtatnék semmit. 

Persze azért a férfiak sincsenek mindig megelégedve magukkal. Sőt, ha őszintén beszélgetnénk megértenénk, hogy nekik is egy rakat dolog van a testükön, amit nem szeretnek. Amit szeretnének megváltoztatni. Viszont ők, valahogy túl tudnak lépni mindenen és nem rágódnak feleslegesen.  

Keresem a válaszokat, de egyelőre nem találom, hiszen a médiában mindkét nemnek megvan a szimbóluma. Az a top, akire hasonlítani szeretne. Látom ugyan a változást, a “Fogadd el önmagad!” mozgalmakat, de úgy érzem ez még mindig baromi kevés ahhoz, hogy boldogan élhessenek az emberek.  

Egyszer az egyik csoportban, ahol ruha-rendeléseket beszélnek ki a csajok egymás között, tudatosan figyelni kezdtem. Mindenki, legyen az vékony vagy telt, inkább olyan képet rakott ki magáról, ahol ilyen-olyan smileykkal eltakarja az arcát.  

Persze, mondhatnánk, hogy a ruha a lényeg. Mindegyikük profilját megnéztem, ahol volt róluk kép. Mindegyik arca gyönyörű volt. Aztán elkezdtem hozzá írni a posztokhoz, hogy: Bakker szép vagy, ne takard el magad. Ők pedig hálásak voltak.  

Ennyi kell: pár jó szó és máris szebbé tetted egy valakinek a napját. Nem olyan nehéz. 

Kapcsolódó cikkünk:

Már tudom, milyen lehet anorexiásnak lenni

Fogyókúra növényi táplálkozással

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...