Válassza az Oldal lehetőséget

Te meddig mennél el 38 millió forintért?
Te meddig mennél el 38 millió forintért?

Szerző:
Rózsa Ella

2022.05.31.

Olvasási idő:

Te mit tennél meg a pénzért? 

Sziasztok! Rózsa Ella vagyok és Netflix függő. Főként a sorozatokat imádom. A spanyolokért pedig különösen rajongok. A valóságshow-kat viszont egyáltalán nem kedvelem. Nem értem, hogy hívhatjuk valóságnak azt, amikor összeraknak néhány különböző emberkét, majd bezárják őket egy fullos kecóba, ahol csettintésre mindent megkapnak. Szóval nem szoktam ilyen műsorokat nézni. 

Pár hete viszont szembejött velem az Insiders (magyar címén A kamerák előtt), aminek Najwa Nimri a műsorvezetője (bár ezt túlzás lenne kijelenteni). A hölgyet már több sorozatban is nagyon bírtam, ezért adtam egy esélyt ennek is. Nem mondanám, hogy nem bántam meg (akit érdekel csekkolhatja a második évadot is), mert annak ellenére, hogy kicsi újdonságot hozott, ugyanazok az érzések keringenek bennem. 

Szóval, ebben a történetben a játékosok nem tudják, hogy már játékban vannak és a kamerák folyamatosan veszik őket.

Beadták nekik, hogy a tökéletest keresik, aki majd mehet az igazi játékba, a főnyereményért. Ez pedig csak egy próba, amolyan kiképzőtábor. Spoiler: ez mind hazugság. Nyilván a későbbiekben ezek mindenféle kacifántos bonyodalmakhoz vezetnek. Nincsen szavazgatás, semmit nem bíznak a nézőre, hanem egyszerűen a műsor készítői a legvégén a hasukra ütnek és nyertest hirdetnek.

Itt is van ám nyeremény, de még mekkora. Pontosan 100.000 euróval (cirka 38 millió forinttal) lesz gazdagabb az, aki valamilyen módon nyer. 

Volt kicsit könnyebb, bár nekem rémisztőnek tűnő feladat: feküdj be egy hullaház hűtőjébe, maradj nyugton, miközben a sötétben mindenféle furcsa dolgokat dobnak rád (volt itt kérem kukac, sáska és minden mi szem-szájnak ingere). Ez nálam egyenes út lenne egy masszív pánikrohamhoz, szóval ezt biztos, hogy nem vállaltam volna be. 

Az első játék, amitől kikészültem: 

Játékosainkat behívják egy hatalmas terembe, ahol plexi golyókba tett nyuszikkal szembesülhetnek. Előttük egy pult, azon egy pisztoly, a feladat, válasszanak ki egy nyulat és lőjék le.

  • Érdekes, hogy vannak, akik első blikkre még hezitálnak, mert hát ők azért mégsem ilyen emberek, de azért a pénz nagy úr és meghúzzák a ravaszt.
  • Vannak, akik felháborodva elutasítják, akkor is, ha ezért a kiesés fenyegeti őket. De vannak elveik, amik mellett kiállnak.
  • Aztán vannak azok, akik még nevetve meg is kérdezik, hogy melyik legyen? Őket nem érdekli, hiszen csak egy nyúlról van szó. Azt bármikor megöljük és megesszük, ez a helyzet sem más. Szerintük.  

Szerintem meg baromi gusztustalan volt ez a szitu. Nem vagyok vegetáriánus, sosem voltam, nem is leszek. Vállalom. De csak úgy szórakozásból nem lőnék le állatot. Nem tudom, hogy ott abban a helyzetben melyik táborhoz tartoztam volna, nyilván más az ember véleménye a kanapén, mint játékban egy ekkora pénzösszegért. 

Egyetlen nyuszinak sem esett bántódása, mivel a fegyver nem volt éles, de ezt ők nem tudták. Voltak, akik még csodálkoztak is, hogy miért nem sikerült lelőniük a tappancsosokat. 
Felmerül egy kérdés: ezek a “játékosok” vajon egy embertásukkal mit tennének hasonló helyzetben? Ott is az anyagiak diktálnának? 

A második évad durva feladata: 

Beültetjük 1-1 társukat egy villamosszékbe. Hozunk egy fura dokit, aki elmagyarázza, hogy az előttük található gombot megnyomva áramütést mérhetnek a másikra. Minden körnél emelkedik az erősség, így a fájdalom is. Az, aki a székben ül bármikor feladhatja, illetve a fájdalmat adó gomb kezelője is megállhat. A játék célja ki bírja tovább?

Itt már van két beépített ember, akik hol jól, hol rosszul, de rájátszanak a székben ülve. Újból háromféle ember van.

  • Az, aki hezitál, de simán megnyomja, azzal magyarázva, hogy a másik megállhat, ha nem bírja a fájdalmat.
  • Az, aki az elején közli, hogy semmilyen pénzért nem hajlandó egyetlen embertársának sem fájdalmat okozni.
  • Aztán az, akire szerintem a jövőben nagyon figyelni kellene. Mert simán nyomkodná a gombot percenként, ha megtehetné. Akkor is, ha a másik embernek már folyik a nyála, vagy már zokog is a fájdalomtól. Hiszen játszani jött, neki célja van, nem is olyan rossz cél. És ő a székben ülő helyében biztosan elvárná, hogy próbára tehesse magát. Ha csak egy kicsit is ilyen a való életben, akkor neki nagy gondjai lehetnek. 

Te meddig mennél el 100.000 euró lehetséges megnyeréséért? 

Minden a pénz, vagy vannak határaid?  

Mi lenne számodra a legdurvább, legijesztőbb feladat? 

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...