Válassza az Oldal lehetőséget

Vegán kisbolt Kecskemét szívében, mindenkinek
Vegán kisbolt Kecskemét szívében, mindenkinek

Szerző:
Kőtörő-Sleisz Anna

2021.05.25.

Olvasási idő:

Nem csak vegán vásárlók számára

Napjainkban egyre elterjedtebb a vegán életmód. Vannak, akik elvből térnek át erre az étkezésre, másoknak pedig egészségügyi okokból kell lemondaniuk az állati eredetű termékekről. Nem ritka a fenntarthatóság miatti életmódváltás sem.

Akármi is az ok, azzal a legtöbben egyetértenek, hogy nagyon nehéz beszerezni az ehhez szükséges élelmiszereket. Tovább megyek, aki a kozmetikumai és tisztálkodási eszközeinél is fontosnak tartja a vegán szemléletet, bizony fel van adva számára a lecke.

A kecskemétiek számára júniustól ez a probléma Szabó Kittinek és Szabó Tamásnak köszönhetően megszűnik. Ők ugyanis gondoltak egy merészet, és hosszas előkészületek után június 5-én megnyitják a Hírös Város első, kizárólag vegán termékeket kínáló vegyesboltját.

Vegán élet az egészség és fenntarthatóság jegyében

Kitti és Tomi körülbelül 1 éve ismerkedtek meg a vegán életmóddal, s mind jobban merültek bele, annál jobban ragadta őket magával a veganizmus. Amellett, hogy az életmódváltással visszakapták egészségüket és energiájukat, olyan klassz világba csöppentek bele, amit szerettek volna másokkal is megosztani.

Aki ilyen életmódot folytat, pontosan tudja, milyen nehéz beszerezni a szükséges termékeket. Hovatovább, különböző kozmetikai cikkeket, hétköznapi használati eszközöket. Így fejükbe vették, hogy igyekeznek minden olyan dolgot a HelloVegán polcaira helyezni, ami ehhez az életmódhoz kell.

A megszokott márkákon túl szeretnék támogatni a hazai kisvállalkozásokat, így olyan finomságokat is találnak az érdeklődők a bolt polcain, amik bizony kis hazánk vállalkozóinak gyümölcse a szó átvitt és szó szoros értelmében is. Különlegesség, hogy kimondottan vegán táska is megtalálható portékáik között, ami szintén magyar vállalkozó keze munkáját dicséri.

Save by Gerda táskái

Mindenkinek

A vegán életmódot még mindig sok tévhit övezi: unalmas, ízetlen ételek, ami után marad a korgó gyomor és kopogó szem. Ezt a tévhitet megdöntendő, a HelloVegán polcai roskadoznak a finomságoktól, így a mentes étkezésre „ítélt” gyermekek és felnőttek számára is elérhetőek azok a termékek, melyekkel az étkezések lehetnek színesek, laktatóak és mégis egészségesek.

A HelloVegánban – túlzás nélkül állíthatom – mindenki megtalálja a számára megfelelő termékeket. Végre egy helyen megtalálható minden, ami vegán, ráadásul a Hírös Város szívében.

Nyitás: 2021.06.05. 9:00
facebook/helloveganvegyesbolt
6000 Kecskemét, Széchenyi tér 14. (Erea felett)