Válassza az Oldal lehetőséget

Virágot adnék – Na de milyet?
Virágot adnék – Na de milyet?

Szerző:
Balassa Réka

2021.02.11.

Olvasási idő:

„Az örök klasszikus, az elronthatatlan, a mindig nyerő” – írja Kőtörő-Sleisz Anna Valentin napi cikkünkben, amelyben 13+1 remek ajándékötlettel kápráztatott el minket. Hogy mire utalt ebben a mondatában? Természetesen a virágokra.

Hat évvel ezelőtt ismertem meg Fehérné Dercsényi Klárit, a legjobb barátomat. Azóta már a családom tagjaként szeretem, olyan nekem, mintha a testvérem lenne. Klári virágkötő. Sosem felejtem el, amikor először láttam, hogyan születik meg a csoda a kezei között. Önfeledten beszélgetett velem a műhelyében és közben fürgén jártak az ujjai, a fiókokból mindenféle kincsek, díszek, szalagok kerültek elő, hogy a dobozkában elhelyezett virágokkal egy gyönyörű egészet alkossanak.

Akkor rájöttem, hogy ehhez egyszerűen kell egy különleges képesség. Én hiába néztem az egyes alkotóelemeket, nem állt volna össze a kép a fejemben. Ő már előre látta, látja, hogy mi kerekedik ki a részekből, hogyan állnak össze azzá a bizonyos nagy Egésszé.

Szerintem a Valentin nap sem szól másról. Arról szól, hogy mi, emberek, hasonló alkotóelemekként akkor válunk egy egésszé, ha együtt lehetnek a szeretteikkel. Nem csak a párodnak adhatod a Valentin napi ajándékot, hanem a családodnak, barátaidnak is – ez a szeretet ünnepe, és Te nem vagy egyedül!

Megkérdeztem Klárit, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha virágot szeretnénk ajándékozni, és ő így okosított ki engem:

„Több éve a virágkötészetben megjelentek a kompakt megoldások. Gondolok itt virágboxokra, egy vagy több szálas virágokhoz készült díszített tölcsérekre, falapokra, kistáskákra stb. Ezek jellemzője, hogy az alapjuk tűzőhabba szorosan tűzött virágfejek, ami egyben a víz utánpótlást és a tartósítást is megoldja.

A Valentin napot sok esetben a vörös rózsa, a szerelem jelképének virága uralja. Viszont az ilyenkor megjelenő hajtatott tavaszi virágok is egyre keresettebbek már, mint a jácint, tulipán, nárcisz, frézia, hunyor, mind vágott mind hagymás cserepes formában. Februárban vágyunk már a jobb időre, a napsütésre jól esik egy szép csokor illatos tavaszi virág.

Az ajándék boxok ötlete egyre nagyobb teret hódít, ami egy virágboxot plusz egy tárgyi meglepetést jelent. Ez lehet egy kis édesség, pl. macaron, csokoládé egy üveg elegáns pezsgő két pohárral vagy akár egy parfüm, melyet körülölelnek a virágok.”

A képek Klári saját képei, alkotásai.

A falu hangjai

A falu hangjai

Vasárnapi idill A nagyváros zajától megcsömörlött értelmiségiek szívesen vesznek parasztházat egy faluban. Őket itt...