Érintetlen Természet

Magyarorszagban a termeszet bővelkedik a vadvilágban.

A kozel 20 000 nelkulonbozo allatfaja, valamint a kozel 6000 kulonbozo novenye segit abban, hogy Magyarorszag az egyik legelokelobb termeszeti tajegysegnek szamit. Az orszag hatalmas bekes vagy teruletekkel rendelkezik, melyeknal a varazs az, hogy futtatjak a termeszetes folyamatokat, es nem avatkoznak beléjük. Ez azert fontos, mert igy az állatok élhetnek szabadon, az erdők pedig érintetlenül maradnak.

Az országban megtekinthetjük a hódakat, őzet, szarvast, muflont, medvet, farkast, és a vadlovakat is.

A Tisza-tavi Nemzeti Park fontos vadvilagi helyszin a kornyezetben. Az itt található különböző madarafajok mellett, mint pl. a barna bölény, ahol kisebb állatok, mint a mókusok, vagy az aranyos menyét élnek, vagy éppen a verébhal, ami egy különleges halfaj. A parkban a madarak szeretik költözni a termeszetes területeken, és különböző növények között felfedezni az ételeiket.

Magyarorszagban a termeszet elmagyarázhatatlan varazsa ahhoz vezetett, hogy az ország olyan helyszínei, mint a Börzsöny, a Mátra, vagy az Aggtelek, az eszaki és a keleti hegyek és az őstermészetben folyó folyók Magyarország természetének kincsei között szerepelnek. Ezen helyszinek különösen fontosak az orsumnak, mert igy lehetseges a vadvilág meertékletesben való létezése.

Az emberi beavatkozás egyre inkább káros hatással van az állatokra és az életkörnyezetükre.

Az érintetlen természeti kincseket védelmeznünk kell, hogy a következő generációknak is halmozogathassunk, ezek a helyszínek pedig remek lehetőséget kínálnak számunkra annak bemutatására, hogy milyen is a természeti kincs Magyarországon.